logo

Stuur een berichtje naar Barry

Afzender
Naam:
Email:
Onderwerp:

Bericht ontvangen

Uw bericht is verstuurd naar Barry van Rossum.

Indien nodig zal hij het bericht zo snel mogelijk beantwoorden.

Welkom in het fotoalbum van
Barry van Rossum

In dit fotoalbum plaats ik foto's van de dingen die ik doe, meemaak of gewoon leuk vind. Het fotoalbum begint met vele foto's genomen tijdens mijn wereldreis in 1998 en 1999, daarna veel foto's genomen op Ameland, de dropzone waar ik nu spring en verder nog beelden van vakanties, gelegenheden of andere foto's die ik gewoon leuk vind.

Wereldreis deel 1 - AustraliŽ

AustraliŽ springen AustraliŽ outback

Wereldreis deel 2 - U.S.A. (Texas)

USA springen

Ameland

Op Ameland ben ik veel te vinden. Vooral op paracentrum Ameland.

Skydive Ameland heeft de mooiste dropzone van Nederland. Zeker bij helder weer (voorjaar en najaar) heb je uitzicht van Noord Holland tot aan Norderney (een Duits waddeneiland) en ook Baltrum en Langeoog heb ik wel eens zien liggen.

Hier maak ik veel tandemsprongen en 's avond's maken we er meestal wel een leuk feestje van.

Om op Ameland te komen begin je in Holwerd, op de boot.
Zodra je door de controle bent en de boot op loopt, is je (vakantie-)weekend begonnen en denk je alleen nog maar "vooruit", richting Ameland dus.
Helaas werkt het op de terugweg precies andersom. Er komt weer een werkweek aan en het duurt nog een week voordat je weer terug kan.
Ik kom natuurlijk vooral op Ameland om te springen en de gezellige sfeer, maar deze sfeer wordt versterkt door het eiland effect.
Veel ruimte, mooie natuur, gezellige dorpjes, het strand en de duinen.
Normaal zijn we vooral op het vliegveld te vinden maar als het weer even niet meewerkt dan gaan we lekker op pad.

Skydive Ameland

Skydive Ameland heeft de mooiste dropzone van Nederland. Zeker bij helder weer (voorjaar en najaar) heb je uitzicht van Noord Holland tot aan Norderney (een Duits waddeneiland) en ook Baltrum en Langeoog heb ik wel eens zien liggen.

Hier maak ik veel tandemsprongen en 's avond's maken we er meestal wel een leuk feestje van.

Personen

Een aantal leuke foto's waarop de meeste reguliere springers op Ameland staan. Vaak in leuke poses, mooie portretten of andere leuke situaties.

Formatiespringen

Helaas springen we niet zo vaak serieus (met cameraman) formatie op Ameland. Een Cessna 182 bied plaats aan 4 springers dus een 4-man met cameraman wordt al moeilijk. Soms slagen we erin om 5 lichter springers in een kist te proppen en dan doen we een poging.

Tandems

Enkele leuke tandem foto's.

Cameraflying

Hoe maken cameramensen foto/video opnamen tijdens een tandemspring? Tja... hier een paar foto's

Landingen

Er zijn verschillende manieren om een parachute te landen:
  • Zorgen dat het er goed uitziet voor de camera, misschien zelfs wel langs/bij objecten die er speciaal voor zijn neergezet.
  • Snel, helaas komt de snelheid vaak niet goed tot zijn recht op een foto
  • veilig, de manier waarop de meeste para's landen. Misschien niet erg spectaculair, maar er is wel wat voor te zeggen.

Opleidingen

Verschillende foto's gemaakt tijdens een aantal opleidingen. We moeten er nog steeds voor zorgen dat er meer foto's gemaakt worden (vooral exit foto's) en dat ze bij iemand (bijvoorbeeld MIJ) terecht komen.

Strandsprongen

Regelmatig springen we als afsluiting van de dag op het strand bij Ballum of Hollum. Lekker op het strand springen en afsluiten met een biertje. Omdat ik meestal (zonder camerahelm) meedoe aan deze sprongen, zoek ik nog steeds meer foto's van strandlandingen.

Diversen

Alle foto's die ik niet hierboven kon plaatsen. Dit levert echter vaak leuke, speciale en grappige foto's op.

Vakantie foto's

Ook tijdens vakanties neem ik mijn camera's mee. Hier staan links naar de volgende fotopagina's

De wintersport 2005 in Chatel (Oostenrijk).
het was een leuk, gezellig en vooral gemixt gezelschap: Mijn ouders met een aantal vrienden (Ton en Maya), mijn oom Fons met aanhang en Jody, mijn zusje, met een aantal vriend(in)en.
De wintersport 2007 in St. Jean d'Arves (Frankrijk).
Samen met Ronald en Gerbrig zijn we begin Maart in het skygebied les Sybelles geweest.

Skydive foto's

Zoals wel duidelijk mag zijn is deze pagina vooral bedoeld om skydive foto's te laten zien aan de buitenwereld.

Niet alleen de links hiernaast, die vooral een beeld geven van mijn huidige skydive activiteiten,

Ik heb nog geen tijd gehad om deze pagina verder in te vullen maar de links aan de zijkant zullen we voor zich spreken.

Reizen

In 1998 en 1999 ben ik op reis geweest naar AustraliŽ en Amerika.

Toen ik uit Nederland vertrok was ik nog een "beginnend" springer (ca. 270 sprongen) waarmee ik in Nederland zelfs niet met een camera mocht springen.

Gelukkig zijn ze in BelgiŽ niet zo bekrompen dus daar had ik ondertussen al wel ongeveer 50 camerasprongen gedaan, dus ik kon vol vertrouwen naar AustraliŽ vertrekken in de hoop dat ik daar een baantje als cameraman kon bemachtigen. In de tussentijd zou ik mezelf wel in leven kunnen houden als "vouwer" van parachutes.

En inderdaad, na aankomst in Sydney zijn we al vrij snel naar "Sydney Skydivers" gegaan, een dropzone ongeveer 70 km van Sydney.

Hier konden we aan de slag als vouwers en ook mijn eerste tandem video sprongen heb ik daar gemaakt.
Vervolgens zijn we naar het noorden vertrokken waar we al snel aan de slag konden in Mission Beach waar we in 6 maanden tijd honderden tandem video's gemaakt hebben.

Toen in het noorden het regenseizoen begon hebben we nog een reis door de outback gemaakt waarna we vertrokken zijn naar America.

In Amerika was het in eerste instantie moeilijk om werk te vinden als parachutist omdat het begin van de winter nou eenmaal niet het beste seizoen is.

Na vele omzwervingen tussen Los Angeles (Westen) en Miami (Oosten) zijn we uiteindelijk in Waller (in de buurt van Houston) terechtgekomen.

Vanwege het seizoen begon de drukte maar langzaam op te lopen maar in het hoogseizoen kon ik de hele week door de ballen uit mijn broek springen.
Uiteindelijk heb ik hier ook mijn tandemrating gehaald.


Uiteindelijk ben ik 1 jaar en 9 maanden na vertrek teruggekomen in Nederland. In deze tijd heb ik 1200 sprongen gemaakt.

Wereldreis deel 1 - AustraliŽ

Na aankomst in Sydney hebben we eerst enkele weken in de omgeving van Sydney rondgekeken met als hoogtepunt de Easterboogie bij "Sydney Skydivers" in Picton.

Ondertussen kon ik in mijn levensonderhoud voorzien door (tandem-)chute's te vouwen. Ook mijn allereerste tandemvideo heb ik daar gedaan en ik was best trots op het resultaat.

De weken daarna heb ik nog enkele video's gedaan maar een echte vetpot was het niet.

Daarna werd het toch winter (ik wou dat we zulke zomers hadden in Nederland) en ging ik naar het noorden richting Mission Beach waar ik al snel cameraman werd...

Scuba diving werd een van mijn hobbies...

Na ongeveer 7 maanden in Mission Beach ging ik terug naar het zuiden om aan de "Equinox boogie 1998" deel te nemen... Veel freefly sprongen uit verschillende vliegtuigen.

Daarna een kort reisje door de outback.. Ayers Rock, The Olgas en Kings Canion zijn de bekende touristische attrakties. Maar er is meer...

Dingen die normaal schijnen te zijn voor Aussies zijn voor ons -westerlingen- raar of zelfs mooi. Bijvoorbeeld: De zonsondergangen en de natuur, bovendien waren de wegen van een andere kwaliteit als we gewend waren, zelf als ze "highway" genoemd worden.

Na het laatste ritje door de outback in AustraliŽ kwamen we in Adelaide aan waar we ons busje verkochten en we een keuze moesten maken: Naar huis of naar de USA... Drie keer raden...

Wereldreis deel 2 - U.S.A. (Texas)

Na het jaar in AustraliŽ stonden we voor de keuze, terug naar Nederland of naar de USA... dus...

Na aankomst in Los Angeles maar weer een auto gekocht (helaas paste een busje waarin je kan slapen niet in het budget) en door Californie gaan reizen om een geschikte dropzone te vinden om te werken.

Maar werk was moeilijk te vinden... Dus... Naar Florida...
Maarja... Zo ongeveer alle Amerikaanse para's zitten in de winter in deze staat...

Terug naar Texas waar Skydive Houston werk en een ongelooflijk gezellige sfeer bood...

Hier begon het parachutespringen pas echt... Veel "fun jumps" en met "camerasprongen" kon ik mijn geld verdienen. Zoveel dat ik eindelijk mijn (huidige) Extreme FX104 kon kopen, en -na veel oefening- begon ik verslaafd te raken aan het pond-swoopen. Waarom helemaal naar 14.000 voet gaan als je de meeste lol hebt de laatste 500 voet?

Uiteindelijk heb ik op Skydive Houston ook mijn tandemrating gehaald. Nog een leuke manier om veel sprongen te maken en het levert ook nog eens geld op, want er moet ook nog gegeten worden.

Skydive Houston was ook de dropzone waar ik voor het eerst aan grotere formaties deel kon/mocht nemen... Mijn record: De supergrote 22 Man (waarin ik cameraman was, tot ik (als laatste) mocht docken...)

Teams

Naast het (tandem-)springen op Ameland en Oostwold ben ik ook af- en toe met teams onderweg om te trainen voor wedstrijden formatiespringen. Ik ben dan altijd de cameraman.
De teams hebben 35 seconden de tijd om zoveel mogelijk, vooraf bepaalde, formaties te maken en de jury beoordeelt de sprongen aan de hand van mijn videobeelden.
In 2003 en 2004 ben ik regelmatig met het team Duo Penotti op pad geweest.
Meestal trainden we op Skydive Spa en in 2004 deden we mee aan de Tomscat Tropy, waar we de de 3e plaats in de wacht sleepten, en op de Nederlandse Kampioenschappen Parachutespringen (NKP) werden we 1e.
In 2008 is het team Creeps volledig onverwacht opgestaan
Ronald, uit het team Duo Penotti, verzamelde 3 anderen om zich heen: Gerbrig, Reind en Madelon en is met hen in de windtunnel flink gaan trainen.
Leuk detail is het aantal sprongen van vooral Gerbrig en Reind toen ze voor het eerst aan een wedstrijd deelnamen (50 en 100) en toch het Nederlands record puntengemiddelde, in de rookie categorie, op de Nederlandse kampioenschappen verhogen van 8.2 naar 12!!!

Video's

Creeps Empuria 2008
Korte actiecompliatie van team Creeps 2008
Creeps ESL finale 2009 (Engeland)
Ameland 2001 FlyBy